Sjukt, unga föräldrar…Åsikter!

– GAAAH!! Ibland kan jag bara bli så jävla fett förbannad :O :O Vissa människor är verkligen störda…

Behandla människor lika?? :O In my asssss! Jag är ledsen, men jag ser inte det här ”lika”….

Varför kan inte människor förstå bättre…? Dumma samhälle, ät min bajs!

Jag är ta mig fasiken inte sämre än en 30 åring..

Aja nu ska jag komma till sak…

Jag har suttit och läst en hel del bloggar om unga föräldrar nu ett tag ( mitt ämne)… Vissa saker där gör mig bara så förbannad.. Inte på de unga föräldrarna då så klart.. Utan det de skriver..

En pappa skrev; Det är lite tråkigt för att vi får inte lämna …..(staden)…. Jag vill kunna hitta på saker med min dotter, men vi kan inte det. Vi får bara röra oss inom en gräns för soc. (pappan är 18 år) 

Det är ju sjukt.. :O Varför skulle inte de få röra sig fritt.. Bara för att man är ung? :O Hmm. Typ same shieeet som könsdiskriminering….Bara för att man är ung är man inte dum i huvudet…

JAG ÖPPNAR MIG LITE;

I detta ämnet får jag väl dra upp mig själv… Att vara ung mamma är fan inte lätt i dagens samhälle, alla fördomar, alla åsikter osv osv.. Om man gör någonting som ”sticker” ut så snackas det som fan… När jag blev gravid, var det jätte många som ”ville bli min vän” men det var även mycket skit snack… Fick typ hela tiden kommentarer; Hur ska du klara det,tänk på ekonomin, pallar du trycket, är inte abort bättre osv..

Aja, i slutet av min grav så undvek jag folk, ville bara sitta hemma och umgås med familjen och Dogge.. Endast för att jag inte pallade med folk.. Men tur nog brydde jag mig aldrig om folket, det var bara patetiskt… De på MVC ville skriva in mig hos soc…

Sen när Liam väl kom var det många som ringde och smsade… Ett tag iaf, men när Liam väl blev äldre så blev allt som vanligt, alla människor är bara så jävla nyfikna… Jag stack till skolan för att hälsa på ( som jag hade lovat ) Men några veckor senare fick jag höra värsta skit snacket… Eller ahh jag fick inte höra det från personerna, jag vet än idag inte vilka det var..

Tiden gick… När Liam var ca 2 månader började vi få hem lappar om barngrupper osv osv.. Jag tänkte; ohh skojj, kanske kan träffa andra folk med barn..

Jag gick på barngrupperna, jag var givetvis den yngsta… De andra var väl typ 30+.. De kollade på mig som om de aldrig hade sett en ung mamma innan, de pratade med varandra men aldrig med mig…

Vi fick även hem andra lappar om barngrupper, så vi gick på de.. Men när vi väl kom dit så var det ingen barngrupp, det var soc som hade skickat en stödlapp till oss.. Föräldrar som behöver extra stöd… Men det visste vi inte när vi stack på det, de stod inte på lappen? Men där satt vi som frågetecken och undrade.. De pratade med oss som att vi verkligen var i behov av hjälp.. De gav oss ett stödnummer som vi kunde ringa 24/7. Jag glömmer aldrig vad de sa till mig; Du måste ha det jobbigt som ung mamma, hur fungerar vardagen för dig nu? Om du behöver så kan du lämna Liam här några timmar vissa dagar då det är jobbigt..

Asså visst är det snällt att soc skickar sådant.. Men ofta de gör det till alla föräldrar då? som om en 30 åring får en soc lapp då? Tror knappast det, det lär ju bara vara de ”utsatta” som får det… Asså hade jag behövs socs hjälp så hade jag kontaktat dom… Inte att de ska sitta och snacka med mig som om jag vore värsta idioten… GAH!

Jag sket i allt sådant skit, jag slutade gå på barngrupper, jag gick inte på babycafé osv osv.. Jag var så jävla trött på att bli uttittad, utfrågad osv osv…

För ca ?? 6 månader sedan när jag hämtade Liam på dagis så var det en som trodde att jag var hans moster?? Och de har trott hela tiden att MIN mamma är Liams mamma??? HALLÅ?? Det var jag som skolade in honom i 2 veckor…??? PUCKOSAR!

Idag – Skiter jag i allt som har med det att göra, jag bryr mig inte om jag blir uttittad. Eller ahhh, jag älskar att bli uttittad.. Nu gör jag det, men innan var det mest äldre föräldrar i sbg.. I nu läget är det jäääätte många som är gravida 🙂 Det är så skönt, nu äntligen vågar folk!! Men än idag pratar inte äldre föräldrar med mig när jag är i lekparken med Liam… Men det skiter jag i! Jag har mina fina vänner<3 och behöver inte någon social gemenskap med äldre fördomsfulla folk…

Jag är så stolt över mig själv, jag har klarat allt så jävla bra faktiskt… Inte ofta jag själv ger mig beröm.. Men vi har ett hem, flyttade hemifrån när jag var ca 17?? Jag har körkort + bil, jag har gått ut skolan.. Jag jobbade och gick i skolan samtidigt, sen på det har vi haft hand om Liam. Men jag tycker om att ha ett fartfullt liv, så grymt mycket roligare.. Hade jag inte haft Liam vet jag inte vart jag hade hamnat?? <3<3

Det har varit en jobbig resa… Vi har traskat genom motvind och blivit starkare… Alla påhopp, vissa dagar kunde man inte ens vara lycklig tillsammans med Liam pga folket… Vara orolig över att soc ska knacka på och sno Liam, att alltid göra ”rätt” för att undvika rykten…

Genom resan har man fått bekräftat vilka som är ens riktiga vänner.. <3

Mitt liv som mamma <3<3

 

Läste även en artikel;

ASSÅ.. Va fan är problemet.. Det finns allt för många idioter.. Blir sjukt irreterad.. :O

Inga-Lill Elenius är 53 år gammal, fritidspedagog och VD i ett eget företag.
Hon är mor till fem barn och hon har tre barnbarn, varav den yngsta är tvångsomhändertagen och fosterhemsplacerad mot föräldrarnas och far- och morföräldrarnas vilja.

”MITT GLADA harmoniska barnbarn omhändertogs för 1,5 månad sedan. Socialen uppgift ska vara att hjälpa unga föräldrar vid behov, absolut inte ”stjälpa”. De har successivt tryckt ner mamman till vårt barnbarn och sett till att hon måste äta tabletter hon inte mår bra av.

De klagar på hennes sätt att sköta hemmet. När hon städar tycker de att hon ser så ynklig ut. Psykisk terror! De hotar henne i sitt eget hem att omhänderta hennes son om hon inte följer deras direktiv. De bryter ner henne bit för bit.

SOCIALEN SKICKAR henne till Vårljus i Stockholm under fyra veckor. Det kostar Luleå kommun 200 000 kronor. Anledningen är enligt socialen själva, att de ej har de kunskaper som krävs för att hjälpa mamman. Vi är helt oförstående då lillkillen mår så bra.

Dagispersonalen är av samma uppfattning som oss och förstår inte socialen agerande.

Fosterhemsplacering långt ifrån föräldrarna. De unga föräldrarna har inget körkort, allt för att försvåra för dem att träffa sin son.

MAMMAN OCH VI alla är i chock. Pojken har alltid mått bra. Mamman har inga drogproblem, utövar ingen misshandel eller sexuella övergrepp på sin son.

Vi har låtit oberoende jurister läsa Vårljus rapport. De har skrattat åt den. Den kan absolut inte ligga till grund för ett omhändertagande enligt LVU.

Socialen har totalt ignorerat vår son i sin faderskapsroll. De har även ignorerat oss då vi anmält oss som avlastningsfamilj utöver vår samvaro med vårt barnbarn.

Vid förhandlingarna i Förvaltningsrätten ”vann” vi med 3-1. Nämndemännen var av samma uppfattning som oss att ett ostädat hem (vem kan inte ha det??) kan inte vara skäl till ett omhändertagande. Domaren gick dock på socialen rapporter som utelämnat fakta. och i och med detta framställt mamman som en negativ person.

Rapporten innehöll även falsk information. Kan detta verkligen hända 2010? Eller är det bara oss detta hemska har hänt?

DET KÄNNS SOM socialen stal vårt barnbarn mitt framför ögonen på oss. Utan förvarning och utan grund.
Tacka vet jag idrott. Har man vunnit med 3-1 har man segrat. Men i demokratins Sverige har vi förlorat. Vår kille är fortfarande fosterhemsplacerad. Vi får träffa honom 1 tim/veckan. Med övervakning (?). Han känner inte längre någon tillit till vuxna. Han har ”stängt in sig” och mår inte bra. Sorgen är stor.

Till alla er läsare: Håll städat i era hem. Om inte kanske socialen knackar på. Fortsättningen vet ni.”

När jag läser det så känns det nästan som att det är mig det har hänt… ( Men det har det ej ) Jag får verkligen tårar i ögonen..

Varför skulle unga vara sämre än äldre föräldrar??

”barn ska inte ha barn” GAH!

Visst, klart att det finns de unga föräldrar som inte klarar av det.. Men det finns många unga föräldrar som faktiskt gör det.. Men soc kan ju lägga ner mer energi på de som behöver hjälpen, än på andra som mig? Men det är ju fullt av fördomar, klart att man ska hålla koll på unga föräldrar så att dom inte gör fel??? Eller?? 

Blöö på vissa folkisar..

One thought on “Sjukt, unga föräldrar…Åsikter!

  1. Hej Beluch! Jag läser din blogg nästan varje dag, jag tycker de hade varit intressant att få höra om pappan till din son någon gång. För du är väl inte någon hora som bara knullat för att få en unge och sedan hoppats på uppmärksamheten?

    Sen har jag en fråga till 🙂 Hur stora bröst har du? Hänger dom? Rakar du dig? Är dina bröst så stora som dom ser ut på bilderna?
    Vad ska jag göra för att bli en lika stor bloggerska som dig?

    Är ett stort fan! Hoppas du tar dig tiden att svara mig.

Kommentera