Film – The ramen girl..

– Som sagt så kollade vi på en film…

Filmen hette The ramen girl!!

Handling….

Abby (Brittany Murphy –  Sin City, Groomsmen, 8 Mile) kommer till Tokyo för att bo med sin pojkvän Ethan. Men Ethan får ett jobb i Osaka och dumpar henne. Övergiven och förkrossad söker hon sig till en restaurang längre neråt gatan. Restaurangen är stängd, men gråtande lyckas hon övertala ägaren Mr. Maezumi att släppa in henne. Han är känd som en tyrann och kan inte ett ord engelska. Men han tycker synd om henne och serverar en skål nudelsoppa. Det blir början på en känslomässig resa för dem båda. Det är som om hennes liv första gången fått en mening. Hon bönfaller Mr Maezumi att lära henne tillaga nudelsoppan. Motvilligt går han till slut med på att lära henne. Att gå i mästarens fotspår är inte det lättaste. Men trots hans vresiga humör och komiska kulturkrockar lär sig Abby att tillaga soppan på rätt sätt: med passion och kärlek.

Min åsikt…

Filmen var verkligen super bra, den innehöll mycket handling, vi fick vara med om både skratt, tårar, lycka osv… Det var faktiskt en mycket bra film, över min förväntan.. Den är helt klart värd att se… Tycker man om Japan, så är det en väldigt inspirerande film.. 🙂 Sen tycker jag mycket om Brittany Murphy ” som är död idag ” Hon kör verkligen på sin egna stil.. Synd att hon inte längre finns…… Filmen får 8/10.. 😀  Värd att se en fredagskväll 🙂

 

 

Senap webbyrå

Kommentera