Döda pormaskarna… 10 snabba till din hud…

Tips som hjälper dig i din kamp mot pormaskar

– Vart man är tittar, så ska man köpa det, det & det också.. man ska alltid köpa en himla massa produkter för att få en bra hy?? Hmm! Det är faktiskt inte riktigt rätt, egentligen räcker det med att man äter rätt, sover rätt, tvättar sig rätt, stressar rätt, dricker vatten… Det måste inte alltid kosta? Men folk vill ju alltid sälja massa skit…..  Felet som de flesta gör är att de faller för alla reklamer… Allt verkar vara så himla bra... Men egentligen, är de så bra?? Njaaa! Slösa inte pengar på töntiga finntvålar och krämer. Ingen av dom funkar, jag lovar dig!

Att man har pormaskar är ett vanligt problem, för människor i alla åldrar, men det är särskilt vanligt förekommande bland dem som har fet hy eller blandhy. En del tror ibland att pormaskar på grund av sin svarta färg är smuts som hamnat under huden, men så är inte fallet. En pormask är istället en helt vanligt por som fyllts med så kallad sebum (talg) och därför har blivit tilltäppt. Pormaskar leder i förlängningen till finnar, så därför är det ofta bättre att försöka jobba mot pormaskar i ett tidigt läge, istället för att få större hudproblem senare.

Det finns några små saker man själv kan göra för att undvika pormaskar:

* För det första är det bra att äta så mycket frukt och grönt som möjligt, eftersom detta motverkar fet hy. Undvik även mat som ost, pizza, choklad och annat som kan orsaka fet hy.

* Undvik rökning.

* Undvik även smink och andra hudvårdsprodukter som innehåller så kallade mineraloljor, eftersom de täpper till huden och gör att pormaskar lättare uppstår.

* Var ute i friska luften så mycket du kan.

* Använd även ansiktstvätt och andra hudvårdsprodukter för fet- och blandhy.

* Du kan även lägga en ansiktsmask mot pormasker ett par gånger i veckan. Använd dock inte masken för ofta, eftersom det kan ha en motsatt effekt. En ansiktsmask mot pormaskar räcker en eller högst ett par gånger i veckan räcker gott och väl. Istället för en ansiktsmask mot pormaskar (det finns speciella) kan du även använda dig av ansiktsmasker för fet hy emellanåt, detta kan också hjälpa.

* En vanlig pormaskar behandling är även att använda plåster mot pormaskar. Dessa plåster drar ut pormaskarna när du avlägsnar plåstret. Finns att köpa i detaljhandeln och på apoteket.

* Ångbad och peeling kan också hjälpa mot pormaskar.

* Du kan även prova att trycka ut pormaskarna, men var alltid noga med att ha helt rena händer när du gör detta. Var dock förberedd på att detta kan göra ont, och gör det inte för ofta, max. en gång i veckan, eftersom huden annars kan bli irriterad!

* Pilla inte på ansiktet om du inte har tvättat dina händer noga!! Då kan finnar  uppkomma, dina händer, naglar har väldigt mycket bakterier på sig! Pilla mindre!! Kläm inte på dom.. Sätt plåster för den finne du inte lyckas hålla händerna borta ifrån.

* Har du riktigt stora problem med pormaskar kan du även kontakta en hudvårdsspecialist, för att boka in en pormaskar behandling. Det finns några olika att välja mellan, men om du får en konsultation först bör din hudvårdskonsult kunna avgöra vilken pormaskar behandling som hjälper just din hy bäst mot pormaskar. Du kan även gå på förebyggande behandlingar för att undvika att få dem igen.

– Kan behövas nu den här årstiden.. Huden mår allmänt dåligt just nu? Eller är det bara min hud som är helt skum?

-Jag hatar dem! Jag avundas så de som har den där perfekta hyn, utan knottror. Jag vill ha en helt jämn och slät hy med samma färg över hela fejset.

10 snabba tips:


1. Peta mindre Undvik att ta på huden och klämma på plitor. Är du inte ren om fingrarna kan du få infektioner.

2. Rengör Använd milda men effektiva rengöringsprodukter. Vanlig tvål torkar exempelvis ut huden.

3. Dra ner på sockret Socker, alkohol och skräpmat gör att kroppen vill avgifta sig och det gör den bland annat via huden, vårt största organ.

4. Tillför fukt Drick mycket vatten och smörj in dig dagligen med en fuktgivande och skyddande hudkräm eller lotion som känns bra. Sitter du framför datorn mycket så är det bra att ha solskyddsfaktor som skyddar mot strålning i din produkt.

5. Välj grönt Frukt och grönsaker innehåller mineraler och vitaminer som ger frisk hy.

6. Få i dig zink Zink finns naturligt i till exempel kött, sill, ostron och ägg. Brist på zink kan ge akne, oren och mjällande hy.

7. Mineralsmink Makeup kan faktiskt skydda huden. Mineralpuder låter ofta huden andas, samtidigt som det skyddar. Se dock upp med mineralolja, som kan täppa till porerna. Ta bort allt smink på kvällen.

8. Peela Peeling två gånger i veckan och djuprengörande lermask en gång i veckan rensar bort bakterier.

9. Ta proffshjälp Hudterapeuter hjälper till att göra rent porerna och välja rätt produkter. Har du stora problem bör du uppsöka hudläkare.

10. Coola ner och skydda Stress avspeglar sig genast i hyn, som blir flammig och inflammerad. Använd solskyddsfaktor i vårsolen och sluta rök.

Haha.. Läste även om en idiot som hade suttit och tryckt porer i 3 timmar och 40 minuter… Haha Shieeet vilken idiot.. I brist på annat lixom? xD töööönt…

Kämpaaaaa! Obs.. Bilderna är INTE på mig!!

 

Senap webbyrå

Kommentera