Jag har problem…

– Jag har alltid problem med mitt hår……… Jobbigt..
Jag vet inte hur mycket saker jag använder för att mitt hår ska ”må bra”. Men funkar det verkligen? Känns inte så.. Dumt hittepå..Fuu.. Längre ner gör jag ett avslöjande xD höhö..Dumma mig..

Aja… Tänkte lägga upp lite ”tips” på hur man kan behandla sitt hår bra.. Hehe.. Kanske logiska saker som borde funka..

– Jag antar att jag inte är den ända med ”hårproblem”

Hårsynderna du bör undvika – Läsvärt!

Nu är det dags att se över dina hårvanor och fundera över om du begår några av dödssynderna för frisyren.

Slita i våta strån
Håret är som skörast när det är vått, så då bör du vara så försiktig som möjligt. Borsta inte igenom eventuella tovor med våld, utan använd till att börja med ett bra balsam som gör håret mer lätthanterat, handdukstorka det sedan och red ut det med en glestandad kam. ( Det är jag faktiskt väldigt duktig med. Efter jag har duchat så använder jag 2 olika produkter, en som skyddar mot värme och ett spraybalsam för att håret ska bli lättare att kamma 😀 )

Använda fel sorts produkter
Har du färgat hår, fett hår, lockigt hår eller fint hår? Leta efter produkter som är anpassade för just din hårtyp. ( Njaaa. Det vet jag inte riktigt om jag gör.. (Jag ser mitt hår som katastrof.. Så jag letar ALLTID efter produkter som ska vara bra mot extra slitet hår.. Men är det egentligen så slitet, jag borde kanske välja något annat? )

Överstyla håret
Fönar du håret och använder värmeverktyg var och varannan dag? Då blir håret lätt torrt och slitet. Försök att inte torka det med hårtork oftare än varannan dag och använd alltid ett värmeskydd i håret innan du stylar det med locktänger och plattänger. ( Ingen kommentar… Jag använder värmeprodukter..)

Tvätta håret för ofta
Att schamponera håret varje dag kan slita på stråna, så försök att tvätta det högst varannan dag, om det är möjligt. Torrschampo är en utmärkt produkt för att fräscha upp ett otvättat hår. ( Host host… Egentligen vill jag inte kommentera här heller.. Fy vad dålig jag är.. Inte konstigt att mitt hår mår dåligt.. Stackars håret.. Jag ducshat 2 gg om dagen :/ )

Slarva med sköljningen
Om du inte sköljer igenom håret ordentligt efter att du haft i schampo och balsam stannar avlagringar kvar i håret och kan tynga ner det och få det att se glanslöst ut. ( Aldrig tänkt på? )

Gör regelbundna inpackningar
Minst en gång i veckan är det bra att göra en djupvårdande inpackning. Krama ur håret efter schamponeringen och applicera inpackningen från nacken och nedåt. Låt den verka i några minuter medan du exempelvis rakar benen eller ger dig själv en kroppsskrubb. Skölj sedan ur den noga. ( YEEEEY… Det gör jag  varje dag.. Använder inpackning istället för balsam…)

Ät vitaminrik mat
Din kost har också stor inverkan på hur håret ser ut. Se till att få i dig mycket vitamin B1 (finns i griskött, bönor och havregryn), B6 (finns i potatis, strömming och kyckling), B12 (finns i lever, mjölk och ägg) och E (finns i mandel, rågmjöl och broccoli). ( Hmm.. Det är jag FETT bra på! Jag äter massa olika ENDAST frö håret… + att jag äter typ 4 piller för håret om dagen..)

Klippa för sällan
Får du lätt kluvna hårtoppar gäller det att toppa stråna regelbundet. Ju längre du går med kluvna strån, desto värre blir det. ( Aja.. Ingen risk.. Jag klipper mig ganska ofta 😀 hehe.. JAG klipper mig ” min egna personliga frisör”.. Jag brukar klippa mig när jag sitter och bajsar..Enda gången på dygnet som jag får ”ensamtid” hahaha.. )

  
–  Jag vill ha värsta Hollywood håret.. Men YES.. lyckat..
 
Haha.. Men man är aldrig nöjd? Inte sant..
 
Jag kommer att lägga in minst ett tips om dagen.. Så håll utkik 😀
 
Puss&Kram

One thought on “Jag har problem…

Kommentera