Spa tips :D Behandlingar och shiieeeet…

– Jag ska nog göra mig ett eget litet ”spa” ikväll 🙂 Ni kan också prova 😀 Läs nedan…..

Slänger upp lite roligheter 😀 Lördagsmys eller vad? YEY!

– Varför inte unna dig lite lyx? Billigt och bra.. Om du inte har tid/lust/pengar att åka på ett spa, det går lika bra att göra det hemma :D Perfekt (Y) Passar mig bra.. Säkert många andra också…

Förvandla ditt hem till en lyxig spa-anläggning.. Det kan ju typ alla göra ellerhur? Dock inte uteliggare…. 

Sinnestillstånd-

Din omgivning påverkar dig mer än du tror. Det går att hitta snabba lösningar med färg och ljus för att hamna i rätt sinnestillstånd inför din spa-behandling hemma. Det har visat sig att färg påverkar din kropp, dina känslor och sinne efter bara 25 minuter. Inred ditt badrum i färger som rött, orange och gult så piggar det upp.

Låt din omgivning dofta gott. För detta behöver du inte lägga ner pengar på dyra doftljus, om du inte vill. Istället kan du använda dig av färska örter, blommor, eller dofttvålar. Häll upp en liten skål med sköljmedel och låt det stå i rummet så det doftar gott.

Gör en egen spellista med din favoritmusik. Du vet bäst om vad du tycker om att lyssna på, och vad som hjälper dig att koppla av.

Behandlingar-

Börja med att öppna upp porerna. Detta gör du enkelt genom att hälla upp varmt vatten i en stor skål, lägg en handduk på huvudet och sänk ned ansiktet strax ovanför. Det perfekta ångbadet! Vill du ligga i badkaret kan du lägga en varm och blöt handduk direkt på ansiktet i ca 10 minuter.

Ansiktet-

Börja med en enkel peeling för att avlägsna döda hudceller. När du blandat ihop ingredienserna masserar du lätt in det i ansiktet med hjälp av cirkulerande rörelser. Skölj sedan av med ljummet vatten.

Till detta behöver du:

½ dl strösocker
1 msk olivolja

För dig som har torr hy, kan du även använda jordgubbar. C-vitaminerna friskar upp samtidigt som svavelföreningarna stimulerar, lindrar inflammationer och ger lyster.

Till detta behöver du:

5 st mosade jordgubbar
2 tsk yoghurt
Mandelmjöl – så mycket som det behövs

När du har dina ansiktsmasker klara för att applicera kan du passa på att ge dig själv en ansiktsmassage samtidigt. Det är lättare än vad man tror.

– Dra med fingrarna från hakan, längs käken och upp till pannan
– Massera lätt dina kindben med tummarna
– Dra upprepande över dina ögonbryn. Börja från mitten och dra ut mot tinningarna
– Tryck lätt längsmed benstrukturen under ögonen

Exempel på hemmagjorda ansiktsmasker… 

Gurka som ansiktsmask

Ett par gurkor på ögonen brukar vara en vanlig syn i reklamannonser för diverse spa och hotell. Men gurkor är bra för hyn som helhet och inte bara för huden runt ögonen. En enkel form av hemmagjord ansiktsmask är att täcka hela ansiktet med gurkskivor. Gurkorna rensar effektivt både huden och porerna på orenheter.

Äggvita i enkel hemmagjord ansiktsmask

Äggvita är bra för att tillfälligt dölja rynkor och strama upp huden. För att göra en lättberedd hemmagjord ansiktsmask ska man ta en äggvita, en tesked citronsaft (från färska citronfrukter) och en matsked yoghurt (grekisk eller naturell yoghurt). Mixa allt samman och applicera på ansiktet.

 

Eller…..

 

 

 

Som du ser krävs det varken tid eller pengar för att du ska få unna dig och koppla av riktigt ordentligt…. skiiiit bra eller hur?? 😀 😀 det kan ju alla göra?

Så alla folkisar som nu stressar sönder kan ju ta och njuta lite :D :D Det är helt prefekt (Y) Passar säkert många som ligger hemma och är bakisar idag? xD haha…

Köööööööööööör på folkisar!!! Dissa alkoholen (Y)

www.brandsinfashion.com – Skit snygga saker btw…

 

 

Senap webbyrå

Kommentera