Sockerberoende + plattmage!

Blööö…Att det alltid ska vara så jobbigt.. Jag vill vara platt, slank.. Jag vill att varje gång jag tittar på mig i spegeln så ska det vara wooow xD hahaha.. Så är det ju inte direkt nu..

– Aja..Men vem vill inte det? Alla vill vara nöjda med sig själva, på olika sätt.. Jag kanske vill vara slank, du kanske vill vara kurvig. Det handlar om att vara nöjd med sig själv, att må bra av att se sig själv i spegeln..

Mina matvanor är grymt konstiga.. Jag borde garanterat ändra på dom… Tänkte jag skulle börja NU! 😀 haha..

Lite tips…. xD höhö

Rätt mat för en platt mage

– ?? Funkar det

Alla situps i världen kan inte ge dig en platt mage om du inte äter rätt. Här är tipsen för midjemåttet.
Äta rätt + träning=platt mage (Y)
Ät mer fibrer
Fibrer håller dig mätt längre och får igång matsmältningen, vilket ger dig en plattare mage. Sikta på att få i dig 25 gram fibrer om dagen och fyll tallriken med grovt bröd, fullkornsvarianter av ris och pasta och mycket frukt och grönsaker.
( Drick citronvatten med xD )
 
Drick mer vatten
Att dricka mycket vatten sköljer ut salt ur kroppen, vilket leder till minskad svullenhet. Satsa på åtta glas vatten om dagen – för att se om du får i dig tillräckligt vatten kan du titta på färgen på din urin, som ska vara ljusgul. Är den mörkare än så behöver du dricka mer vatten.

Ät balanserat
Försök att få plattare mage, satsa på att få i dig mellan 45 och 65 procent av kaloriintaget från kolhydrater, varken mer eller mindre. Dra framför allt ner på socker, vitt mjöl och andra snabba kolhydrater.

Välj ett lätt alternativ på kvällen
Människor som äter lite till frukost och lunch och sen tar igen det genom att äta mycket på kvällen får lägre metabolism än personer som äter ordentligt tidigt på dagen och lättare på kvällen. Kroppen behöver mest näring under dagen, inte på kvällen när du snart ska gå och lägga dig.

Så hanterar du sötsuget

– Jag är gryyyyyyyyyyyymt socker beroende.. Dricker nog 2 liter coca cola om dagen :O + annat skit…

Det skulle vara så enkelt att äta nyttigt – om du inte hela tiden suktade efter godsaker. Så här hanterar du suget.

Lista dina framgångar
Varje gång du lyckas stå emot en frestelse, skriv ner det på en lapp. När du gjort det 15 gånger ska du kunna stå emot vilken frestelse som helst.

Sluta med sötningsmedel
Lightprodukter må verka nyttiga eftersom de inte innehåller socker, men studier har visat att de ofta gör dig ännu mer sötsugen. Dra ner på eller sluta helt med artificiella sötningsmedel, så får du lättare att stå emot onyttigheter.

Planera godisätandet
Att säga till sig själv att man aldrig får äta några sötsaker fungerar inte. Då är risken stor att du till sist överäter för att du inte klarar av att stå emot förbudet. Bestämt dig istället för att du får ta till exempel en 25-grams chokladkaka varannan dag. Att äta lite godis ibland är helt okej – och det blir lättare att stå emot sötsuget nu när du vet att du får äta något sött lite senare.

Ta bort distraktionerna
Att äta godis eller andra sötsaker medan du gör någonting annat, som kollar mejlen eller tittar på tv, gör att du inte tänker på hur mycket du äter. Koncentrera dig istället på vad du äter och hur det smakar. Ta några få bitar och njut ordentligt av dem.

Unna dig lyx
Är du sugen på choklad kan det löna sig att köpa riktigt fin gourmetchoklad. Ofta blir suget tillfredsställt snabbare när man äter riktigt choklad, jämfört med när man äter lågprisgodis med svag chokladsmak.

Om jag äter ”fel” så har jag ALLTID dåligt samvete över det.. Jag tycker synd om min kropp och min mage.. :/
 
jag som precis har börjat dricka coca cola ZERO… Hmm.. Då får jag nog sluta med det också.. Tänkte ju att jag var ”nyttig” eftersom jag valde zero.. Men neppp… 🙁
Puss&Kram

2 thoughts on “Sockerberoende + plattmage!

 1. Jag skulle verkligen vilja ha platt mage. Helt stenhård bräda alltså!
  Jag har ingen fet mage, men den vill bara inte bli hård!!! :(.
  Jag tränar, äter som man ska, går på dieter m.m. , Jag blir smalare och smalare på alla andra ställen förutom magen/midjan!

  ge mig några tips, förutom de du skrev ovan i inlägget.
  Kram Mia

  • Imorgon skriver jag lite om ”mina” tips.. vad jag gör för att min mage ska vara platt 🙂
   – Titta gärna inom då.

   Hoppas det är bra med dig & familjen.
   Kram! Hade så bra!

Kommentera