Tips mot åldrande…. Såhär dagen innan jag fyller år…. Åldersnojja?

”Tipsen för en slätare hud

En stressad osund livsstil straffar sig imorgon. Vi har tipsen för en friskare utseende.

Skippa kröken
För att förebygga dålig hy bör kvinnor i 20- 30-årsåldern dra ner på alkoholen och sluta röka. Bra kost och en ordentlig hudvårdsrutin är också viktigt. Tvätta ansiktet morgon och kväll, samt använd en ansiktskräm med antioxidanter och solskydd. För mycket gifter genom maten ökar takten och påskyndar åldrandet då dina celler inte skydda sig från gifternas skadeeffekter. Gifterna du får i dig kommer ifrån – djurprotein, raffinerat socker och behandlad mat. Har du obalanserat PH-värde leder det till att din hud blir tunn, ojämn, att du får rynkor och att hudfärgen försämras.Grönsaker på sked
För dem som inte tycker att grönsaker är så värst spännande finns det grönsaks cocktails. Den består av en halv liter vatten, två skedar av grönt puder, som egentligen bara är ett grönsakskoncentrat motsvarande tio måltidsintag av frukt och grönsaker. Häll också i två skedar med fibrer och en matsked med ”spirulina”, en typ av alger. Det är en nyttig start på dagen och ger dig massvis med energi.

Börja smörja tidigt
Satsa på en effektiv hudkräm i tid. Slipp synliga linjer och åldersmärken genom att köpa samma kit som du hittar hos proffsen. Flera salonger och kliniker säljer microdermabrasion och kemisk peeling. Använd kräm med antioxidanter.

Stress
Stress orsakar uttorkning och kan därför försämra din hud och orsaka eksem och akne. Så försök att hitta ett sätt att koppla av. Yoga eller meditation är två vanliga träningsformer som visat sig ha en positiv effekt på hälsan.

De tre elementen
Hudprodukter, bra kost och träning är de olika elementen som arbetar tillsammans för att hålla dig i form. Bra mat lindrar inte solens skadliga strålar och du kan ha bra hud trots att du äter stora mängder skräpmat, men det håller inte i längden. När kroppens källa av naturliga skyddsämnen sinar kan du säga farväl till ditt utseende. Därför det är viktigt att du skaffar dig bra vanor som ung så du åldras på rätt sätt.”

Kommentera