Älskar du för mycket? Hitta balansen…

”Älskar du för mycket?

Att bli kär är typ det bästa som finns. Att offra dig själv för någon annans skull? Hmm, not so much. Du hittar relationsbalansen här nedan..

Din mage gör en frivolt när du tänker på honom, dina knän viker sig när han kysser dig och du känner extrem lycka när ni gör det känt för hela världen (okej, era Facebook-vänner) att ni officiellt är ihop. Ja, att vara kär är kanske den mest berusande känsla som finns. Men ibland är det lätt att gå vilse bland hormoner och svällande känslor – och kanske till och med känna lättnad över att den där ”måste hitta mannen med stort M”-stressen har lagt sig att man glömmer bort sig själv i ekvationen och gör allt för att hålla fast vid killen som har lyckats fånga ens uppmärksamhet. Det finns ett antal varningsklockor som signalerar att du kanske har blivit liiite för mycket ”vi”. Känner du igen dig i någon av dem?

Varningsklocka:
Han är allt du behöver
Helt plötsligt kan du inte föreställa dig hur livet var innan du träffade din kille. När ni är tillsammans försvinner alla andra ut i periferin och ditt fokus skiftar till enbart honom. Och dessutom har dina vänner, antagligen till deras stora besvikelse, blivit ett gäng som du hänger med när han inte är tillgänglig. Det här är inget ovanligt fenomen – i alla fall inte i den där nykära fasen – och det är helt okej. Det trista i kråksången är om det blir en livsstil och inget som bara är tillfälligt.
– Det är viktigt att du behåller kontakten med dina egna vänner och intressen när du är tillsammans med någon, säger psykosyntesterapeuten Eva Sanner, författare till boken Kärlek – en handbok. Men det viktigaste är att ni har lika mycket utrymme som par. Att det inte alltid är en som bara sitter hemma och ägnar sig åt den andra medan den andra alltid går ut.
Även om det är svårt att slita sig från honom, stålsätt dig för din egen skull då och då och umgås med vännerna eller ta dig tiden att göra det du älskade att göra innan han kom in i bilden. Du vinner på det i längden!

Varningsklocka:
Du tycker precis som han – i allt
Du låter honom välja vilken film ni ska hyra och ni snacksar alltid på hans favoritchips. När det är dags för gemensam semester uppmuntrar du
honom att bestämma vart ni ska styra kosan – du vill ju ändå bara vara där han är! – och varje fredag
frågar du ”Vad vill du göra i kväll?” samtidigt som du redan har slutat läsa böcker när du går och lägger dig för att i stället spela TV-spel med honom. Det är självklart fint av dig att lyssna på vad han vill och att vilja dela intressen med honom, men…
– Vi kvinnor har ofta någon idé om att tjejer ska vara medgörliga på det där sättet och låta den andra parten vara den som ”vill” någonting, säger psykosyntesterapeuten Eva Sanner.
Risken finns när du alltid anpassar dig att varteftersom tiden går kommer det att visa sig även på andra områden, till exempel att ni börjar tjafsa på grund av att du egentligen vill bestämma mer.
Varje gång det är dags för att fatta ett beslut, litet eller stort, försök undvika att automatiskt direkt säga ”det spelar ingen roll” för hans skull, utan fundera verkligen på vad du vill. Och vad vill han? Om ni inte är av samma åsikt, kan du anpassa dig? Så klart att du kan göra det om det inte stör dig, men var i alla fall medveten om när du gör det så att du märker om det alltid är du som anpassar dig efter honom.

Varningsklocka:
Du skämmer bort honom till 1 000
Ibland kan det tyckas att det enklaste sättet att
redovisa din kärlek på är att köpa den där tröjan som du tycker att han skulle vara så snygg i eller laga en lyxig middag en helt vanlig vardag för att fira att han gjorde något grymt på jobbet i veckan.
– Det där är en naturlig del i samspelet mellan två personer som tycker om varandra, säger psykosyntesterapeuten Eva Sanner. Men om ett beteende blir statiskt, att du känner att du måste göra de här sakerna, då börjar det bli ohållbart.
Att ständigt skämma bort honom kan vara ett tecken på rädsla, att du känner dig osäker på dig själv och ditt eget värde i relationen, vilket gör att du hamnar i underläge. Fundera över varför du känner ett behov av att ”ta hand om honom”. Och är han lika engagerad i att få dig att må bra?
– Prata med din partner om det, säger Eva Sanner. Man blir lätt anklagande och säger saker som ”Jag tycker att jag har gjort så mycket för dig men du gör aldrig något för mig”. I stället kan du fundera på vad du saknar och sedan uttrycka det som ”Jag saknar att xxxx, och skulle bli jätteglad om du ville göra det någon gång”. Om han får ärlig feedback, utan att bli attackerad, kan han också ta emot den.

Varningsklocka: 
Du gör vad som helst för kärleken
Att kompromissa är en sak, att ”offra sig” en helt annan. Att låta honom vara boss över fjärrkontrollen när hans favoritlag spelar match, vilket gör att du inte kan tuna in till Grey’s anatomy, är okej om han låter dig göra detsamma när något ”du bara måste se” går samtidigt som hans veckodos av True blood. Men att göra rutin av att låta din vilja komma i kläm? Inte lika bra för förhållandet.
– Risken är att du blir bitter och sur om du offrar dig, säger psykosyntesterapeuten Eva Sanner. Men jag tror att det är viktigt att du tar ditt eget ansvar här och säger vad du vill. Ibland kanske du skämmer bort din partner på ett mindre bra sätt och då är det du själv som måste sätta ner foten, för det är inte nödvändigtvis din partners fel. Lägg märke till ditt eget beteende.”

– Lagom är alltid bäst! Känna saknad samt gemenskap! Hitta en balans! Bestäm saker ihop, han kommer ta dig förgivet annars!

I kärleksväg är jag en riktig djävul xD haha ahh det är sant! Jag är extremt dominant.. Jag skulle aldrig någonsin göra emot min vilja! Det är killen som ska göra som jag vill 😉 Givetvis så får killen också bestämma ibland, fast mest jag 😉 Jag vill ha det fritt! Jag vill inte bli ”stoppad”, vill jag åka till Kina imorgon så ska jag kunna göra det, ni fattar? .. Jag är en friii människa som inte kan stoppas! 😉 

 

 

Kommentera