Fixa ”hemmaspa” i bastun..

Att basta är bra för både hyn och kroppen. Men om du vill boosta beautyeffekten ännu mer finns det flera saker du kan göra själv!

Lägg en ansiktsmask
Värmen i bastun gör ansiktsmasken ännu mer effektiv, då den öppnar porerna och låter masken verka djupare. Testa gärna en lermask och vänta tills den torkat helt innan du sköljer av den.
 
Gör en hårinpackning
Applicera en intensivvårdande hårinpackning eller hårolja i fuktigt hår innan du sätter dig i bastun. Linda in håret i en handduk och låt verka i 15 till 20 minuter innan du sköljer ur inpackningen.

Gå i aromaterapi

Det finns en uppsjö av bastudofter du kan droppa i vattnet som du sedan skopar över de heta stenarna i bastun. Om du behöver piggna till och stärka immunförsvaret ska du satsa på en citrondoftande arombastu.

Skrubba huden

Ta på dig skrubbhandskarna eller ta med dig peelingkrämen och skrubba huden ren från döda hudceller. Se till att smörja in dig ordentligt efter duschen och dricka mycket vatten.
– Hösten/vintern är en tyyyyypisk bastutid.. Iaf för min del, jag bastar väldigt mycket då.. Brukar sticka till badhus på hösten/vintern.. 😀 Lixom det är ju skit skönt att bara sitta där och njuta av lugnet… Jag kommer helt klart köra på både hårinpackning och ansiktsmaskar 😀 Lyx för er som har bastu hemma 😉 haha men det funkar lika bra på badhus 😀

Kommentera