Hemmaspa :D

– Varför inte unna dig lite lyx? Billigt och bra.. Om du inte har tid/lust/pengar att åka på ett spa, det går lika bra att göra det hemma 😀 Perfekt (Y)

Förvandla ditt hem till en lyxig spa-anläggning..


Sinnestillstånd-

Din omgivning påverkar dig mer än du tror. Det går att hitta snabba lösningar med färg och ljus för att hamna i rätt sinnestillstånd inför din spa-behandling hemma. Det har visat sig att färg påverkar din kropp, dina känslor och sinne efter bara 25 minuter. Inred ditt badrum i färger som rött, orange och gult så piggar det upp.

Låt din omgivning dofta gott. För detta behöver du inte lägga ner pengar på dyra doftljus, om du inte vill. Istället kan du använda dig av färska örter, blommor, eller dofttvålar. Häll upp en liten skål med sköljmedel och låt det stå i rummet så det doftar gott.

Gör en egen spellista med din favoritmusik. Du vet bäst om vad du tycker om att lyssna på, och vad som hjälper dig att koppla av.

Behandlingar-

Börja med att öppna upp porerna. Detta gör du enkelt genom att hälla upp varmt vatten i en stor skål, lägg en handduk på huvudet och sänk ned ansiktet strax ovanför. Det perfekta ångbadet! Vill du ligga i badkaret kan du lägga en varm och blöt handduk direkt på ansiktet i ca 10 minuter.

Ansiktet-

Börja med en enkel peeling för att avlägsna döda hudceller. När du blandat ihop ingredienserna masserar du lätt in det i ansiktet med hjälp av cirkulerande rörelser. Skölj sedan av med ljummet vatten.

Till detta behöver du:

½ dl strösocker
1 msk olivolja

Ansiktsmask-

Under sommartiderna är den mest effektiva frukten avokadon. Fett och syror lindrar den solskadade huden och hjälper dig tack vare sitt innehåll på 25 procent olja. Efter att du gröpt ut innehållet till din ansiktsmask kan du även använda de två skalen till dina armbågar och låta dom bli lena igen. Se till att mosa avokadon ordentligt för att få en så jämn ansiktsmask som möjligt.

För dig som har torr hy, kan du även använda jordgubbar. C-vitaminerna friskar upp samtidigt som svavelföreningarna stimulerar, lindrar inflammationer och ger lyster.

Till detta behöver du:

5 st mosade jordgubbar
2 tsk yoghurt
Mandelmjöl – så mycket som det behövs

När du har dina ansiktsmasker klara för att applicera kan du passa på att ge dig själv en ansiktsmassage samtidigt. Det är lättare än vad man tror.

– Dra med fingrarna från hakan, längs käken och upp till pannan
– Massera lätt dina kindben med tummarna
– Dra upprepande över dina ögonbryn. Börja från mitten och dra ut mot tinningarna
– Tryck lätt längsmed benstrukturen under ögonen

Som du ser krävs det varken tid eller pengar för att du ska få unna dig och koppla av riktigt ordentligt….

Så alla folkisar som nu stressar sönder kan ju ta och njuta lite 😀 😀 Det är helt prefekt (Y)

5 thoughts on “Hemmaspa :D

  1. Pingback: Spa tips :D Behandlingar och shiieeeet…: Beluch

Kommentera