Godmorgon.. Hade en spännande diskussion igår xD

– Godmorgon! Idag har jag fått sova ut 😀 Så j… skönt… Det behövde jag verkligen.. Just nu sitter jag här med min älskade Latte & med Liam som precis har rivit ut ALLA handukarna från skåpet.. YEY!! Jag har ju inte redan mycket att göra xD

– Sitter och väntar på att mamma&pappa ska komma, vi ska följa med dom till eko, rusta, jysk 🙂 Skojj.. 🙂

Gårdagen var väldigt trevlig. 🙂 Jag & Josse fick värsta diskussionen.. Hehe..

– Jag tror INTE på jordens undergång 2012! Men…

Har ni hört talas om solstormar?

Rulla ner till mina åsikter…

Lite fakta!

Nasa har observerat kraftiga utbrott på solen. Nu varnar British Geological Survey för att en solstorm kan vara på väg mot jorden.
Ingressen har följande allvarliga budskap: ”Stora delar av Europa och USA kan slås ut på bara några sekunder” Nu varnar experter för supersolstormar.”NAS. slår forskarna larm om att supersolstormar kan slå ut stora delar av västvärlden. Risken för dessa supersolstormar är extra hög 2012.

Så här kommenterar solforskaren Henrik Lundstedt vid Institutet för rymdfysik i Lund rapporten: ”Effekterna av en supersolstorm låter verkligen helt otroliga, men de skall tas på allvar. Det är en seriös rapport av kända forskare.”
Rapporten talar om att bland annat elnät och flygplan kan slås ut. Man skriver också att miljoner människor kan dö när viktiga samhällsfunktioner blir strömlösa och att det kan ta år att reparera skadorna.
Även andra media lyfter fram farhågorna inför de befarade solstormarna 2012.
Solstormen på 240 nanotesla kan slå ut hela den elberoende moderna världen globalt

”Människor och levande organ skyddas normalt av jordens magnetfält. Men om solstormen kommer med en kraft på 240 nanotesla trycks jordmagnetismen bortåt solen och det magnetiska skyddet på solsidan ”förtunnas”. Solstormen når jordytan och bränner upp all elektronik och elverk!”
”När elverk är utslagna stannar eltåg, tunnelbanan, tåg, trafiksignaler slocknar och sjukhusen fungerar endast några timmar, ifall de har egen reservkraft. Radio och TV tystnar. Ingen information kan ges till allmänheten. Är det dessutom vinter, så kommer hus och bostäder inte att kunna värmas upp.”


Tidningen USA Today skriver den 12 november om hur oron sprider sig inför vad som kan hända 2012. En som uttalar sig i artikeln är astrobiologist David Morrison, en NASA-forskare. Han säger att han får minst ett dussin brev om dagen om vad som kan hända 2012.
Han säger: ”En stor andel kommer från människor som verkligen låter rädda. Några tonåringar säger att de tänker avsluta sina liv. Jag fick två brev från mödrar som uppgav att de tänker mörda sina barn och sig själva snarare än att gå igenom detta.” Det som Morrison redovisar här vittnar om den oro som nu har kopplat ett grepp om många. Vi kan inte ta lätt på hur dessa människor upplever ångest inför framtiden. Vi kan inte heller blunda för att det kan finnas en profetisk dimension i det som vetenskapen varnar för kan inträffa.

Mina åsikter..

Jag tycker det är väldigt intressant! Jag kan sitta och läsa om sånt här trams i flera timmar.. Vad jag tror kommer hända om det kommer en ”solstorm”, Jag tror INTE  att det kommer bli värsta katastrofen. Jag tror iså fall att strömmen kommer slås ut i ca 1 timme. Jag anser att i dagens moderna samhälle så har vi väldigt bra resurser för att kunna klara av en sådan händelse. Det finns inget att vara rädd för. 🙂 Usa är jätte duktiga på sådant. Sen vet man ju inte om det kommer en ”solstorm” man ska inte riktigt lita på sånt. Men min inställning är iallafall att om det kommer en ”solstorm” så ser jag det som ett ”vanligt” strömavbrott. 🙂 Men jag tror att folk förstorar upp saker vääldigt mycket… De vill ju ha någonting att skriva om.

Tycker ni att sådant är intressant? 🙂 hehe.. Kanske bara jag som är lite ”störd”..

Aja  men nu ska  jag byta bajs på Liam..

Puss&kram

Kommentera