Brun-utan-solprodukter kan skada generna….

”Lägg ner brun-utan-sol-krämen, om du vill få friska barn. Undersökningar visar att det kan skada DNA:t.

En undersökning gjord av ABC News visar att ett ämne i brun-utan-solprodukter kan orsaka genetiska förändringar och förändra människans DNA.

Ämnet kallas dihydroxiaceton (DHA), och är en sockertyp som agerar med aminosyrorna på det yttre hudlagret för att producera pigmentet melanoidin, som är den brunaktiga färgen dessa produkter skapar.

DHA kan konstgöras eller skapas från exempelvis rödbetssocker och sockerrör och anses vara giftfritt när det appliceras på huden. Annan forskning visar dock att ämnet kan vara farligt om det tar sig igenom huden allra yttersta lager, där all död hud finns. Det är emellertid sprayprodukter som orsakar mest skada eftersom det lättare kan inhaleras än lotion-varianter.

Amerikanska Food and Drug Administration (FDA) har till och med utfärdat en varning på sin hemsida angående farorna med produkterna.

Oavsett vilken typ av brun-utan-sol man använder är det bättre att ta det säkra före det osäkra. Använd det exempelvis endast vid speciella tillfällen som bröllop, arbetsintervjuer eller på fest.”

– Jaaaaha! Det var de! Nu är alllt farligt….? Hmm, sola ute är farligt, solarie är farligt, brun utan sol är farligt? Hela världen är farlig? Snart är väl hudkrämer också farliga? SUck…..

Kommentera