Onsdag.. 

– dagen har bestått av jobb i Karlshamn! Dock började jag dagen med ett tandläkarbesök, yeey alltid lika roligt.. Jag har alltid haft svårt för att gå till tandläkaren, antagligen blev jag skrämd som liten.. Men det sitter kvar än! Dock så går jag dit ca var tredje månad för att se så att tänderna mår bra. 

 

Usch idag är jag seg och trött.. Kanske beror på att det regnar så hemskt. Blir så otaggad på allt. Åhh vad jag saknar Liam, hoppas det går snabbt till söndag!  

Haha snacka om blandade intressen, träning, hem och trädgård och hm xD haha. Blir väl min kvällsaktivitet efter gymmet.

  Min nya fina orkidé! Jag älskar orkidéer, så fina och stilrena. De bara står där rakt upp och ner. Aii men såklart blev det en rosa.  

Tisdag.. 

– dagen har bestått av jobb i Karlshamn! Super roligt! Känns häftigt att ha en Br-skor i en ”större” stad. Hm ligger lixom runt hörnet. Dock har jag endast varit på hm Max 3 gånger sedan vi öppnade i Karlshamn. Trodde till en början att jag skulle bli stammis. 

För ca 3 veckor sedan vad jag med om en hemskt händelse på jobbet. En medelålders man kom in och handlade av mig, efter köpet ville han växla pengar. Han var snäll och jag pratade en del med honom. Så jag tänkte aja men visst. Han ville växla 3000:- i hundralappar till 500 lappar. Jag räknade pengarna han gav mig, det saknades 100:-. Mannen tog pengarna och räknade, vi båda konstaterade att det saknades. Han gav mig 100:- till. Vi räknade igen och det stämmde. Sedan gav han mig pengarna och jag la dem ovanför kassan. Sedan ville han fråga om ett par skor ute i butiken så jag följde med honom. Därefter gick han, jag gick tillbaka till kassan för att ta bort pengarna. Då upptäckte jag att det saknades 1500:-. Han blåste mig mitt framför ögonen. Jävla idiot! Jag sprang såklart efter direkt. Men han var helt borta… Såklart! Butikerna runt om kring oss uppmärksammade händelsen. Jag gjorde givetvis en polisanmälan direkt.. Den dagen sög! Jag kände mig så lurad..

– idag på jobbet gav en person mig dagens tidning. Där stod det.. Snarlika händelser. Personer som lurat till sig pengar i olika butiker. Det måste vara samma personer.. Jag kände igen allt som de skrev. Imorgon ska jag ringa polisen och berätta igen, kanske identifiera.. Dumma folk. Man kan inte vara så godtrogen i dagens samhälle..   

Från dagens sydöstran. 

Men ahh dagen har annars varit bra! Dock riktigt tråkigt väder. Jag som hade velat plantera färdigt. Men icke, regn och blåst. Suck! 

Dagens outfit..  

     

Mina skor idag. Tygskor på klack. Det är jätte mycket skor med den typen av klack nu i vår/sommar. Jag gillar platå, det känns inte direkt som att man har skor med klack på sig! 

Men ahh efter jobbet blev det lite fix hemma. 

– & nu är vi nyligen hemkomna från ett härligt gympass på nästan 2 timmar.  

 

Yeeey! Känner mig duktig! Känslan efter gymmet är underbar! 

Gårdagens avslut..

– kvällen avslutades helt underbart! Usch ett tag var jag så orolig, kärleken hade varit i Karlshamn och jobbat. Jag gick runt i trädgården och fixade, klockan blev tillslut mycket. Jag vet precis vilka tider han brukar komma, men han kom aldrig. Med tanke på en viss person i Karlshamn så var jag super nervös att något hade hänt. Klockan blev 8, orolig som jag var så hoppade jag in i bilen i all hast utan skor för att köra och leta. Men jag hann bara till korsningen utanför huset, där går han.. Han hade bara varit på Ica och telefonen hade dött… Suck. Sååå orolig. 

Jag körde och gjorde några ärenden. När jag kom hem så möttes jag av det här…    

  

Helt underbart. Det blev spa kväll med ostbricka och rosé. Bättre avslut på måndagen kunde jag inte haft!  

Today.. 

– nyligen hemkommen från liams simskola. De tog märken idag 🙂 stolt plutt! Jag minns det så väl själv, alla de där märkena. Jag var så stolt över mina, jag tyckte om att flytta runt dom på tavlan. Nu har Liam tagit sitt första, så nu måste vi köpa en tavla också 🙂 

 

 

 På tal om blommor, så är dagens outfit blommig. Vilket sammanträffande. Mina underbara skor! Så mycket kärlek. 

– jag hann inte plantera alla blommorna innan simskolan. Buuhu!  

Är i stort behov av nagelfix. Ser hemskt ut just nu. Massa jord och gammalt nagellack.. Schnyggt!  

Sommar<3

– dagen har bestått av jobb. Massa pappersarbete idag. Så just nu rullar typ sådär 1000 siffror i mitt huvud. Men vad gör det, solen steker. 

Blev klar med dagens arbete för ett tag sedan. Så jag passade på att köra till sölvekulle, där säljer de massvis med fina blommor. Helt underbart! Vill bara ta med alla hem! Jag älskar att ha trädgården fullpackad med blommor under sommaren. Dock jobbigt att sköta alla 😮 heltidsarbete att bara vattna allihop! Men såååå fint! Det är mitt lugn. 

   

Jag hade egentligen tänkt vänta med blommor ett tag, för nätterna är fortfarande kalla. Dessutom hade jag tänkt städa altanen och sådär först. Men ååhhh kunde inte hålla mig.

 

Det blev några nu. Hoppas jag hinner plantera alla idag. Annars får jag väl fortsätta efter Liam har varit på simskolan. En bra början med blommor iallafall. Får köpa lite i taget så jag hinner plantera det också. 

Usch fyy. Helt döda och tråkiga 🙁 ut med de gamla och in med nytt!  

Måndag

– veckorna går så snabbt. Men vad gör det, sommaren närmar sig. Sen kan tiden gärna få stanna upp. 

Denna måndag är extra tom, vilket varannan måndag är. Liam åkte till sin pappa igår. Nu är allt så tomt och tyst. Usch jag saknar honom redan. 

Men måndagen började i vilket fall som helst bra. Morgon möte i promenad form. Underbart.  

 

  

Sommar känslor <3

Hoppas på en huvudvärks fri dag. Hade huvudvärk hela förra veckan, kan inte förstå varför, störigt och irriterande är det i vilket fall.. 

Min resa med Isotretinoin/Roaccutan

– Nu är det snart ett år sedan jag slutade med medicinen. Tiden går snabbt, jag har nästan glömt.. Trodde aldrig att jag skulle kunna glömma, den jobbiga och påfrestande tiden. Ständigt ont, ständigt torr osv osv..

Isotretinoin/Roaccutan – mot mycket svår acne.

Måste lägga upp lite bilder på hur det ser ut nu 😉 Så att ni inte dör när ni får se hur det såg ut före medicinen.

21311_10153146312335549_6508599740081300479_n

 

Ett år har gått, acnefri, som jag då bara kunnat drömma om. Den hud jag har nu fanns då endast i mina drömmar. Vilken lycka, jag vågar knappt säga det för rädslan att det ska komma tillbaka.

– Jag skulle äta medicinen i 6 månader, åt endast 4 månader. 5 tabletter varje dag. Medicinen påverkade mig både psykiskt och fysiskt. Jag hade ont överallt, kände mig som 80 år. Jag var lika torr som öknen, ögonen, näsan, kroppen, precis överallt. Hur mycket jag än smörjde så blev det inte bättre, men det var en del av ”processen”. Ständiga besök hos läkaren med blodprov och skit..

Idag är jag överlycklig över att jag lyssnade på läkaren och började med den här hemska medicinen.

IMG_108310644848_10152697619945549_7109086900598604518_n

 

Jag kan gå osminkad utan att ens tänka på min hud. Förut så hade jag huden konstant i tankarna. Även då gick jag osminkad, dock med ångest över alla finnar som fanns där. Nej, jag kanske inte har perfekt hud nu, men så mycket bättre och helt perfekt för mig. Jag trodde aldrig att det kunde bli såhär bra.

Till de hemska bilderna.. Dessa bilder tar verkligen emot att lägga ut, så blottande. Jag blottar den tiden då jag mådde som värst, inte bara över huden, utan det var så mycket annat också.

IMG_2293IMG_2023IMG_2103

– Fy fan.. Varje gång jag öppnar albumet med dessa bilder så får jag en klump i magen, så hemskt. En stor mardröm.. Jag visste inte hur det kunde bli så. Stress, ångest? Jag provade allt, gick till hudläkare och gjorde massa olika behandlingar, provade massvis med olika krämer både receptbelagda och inte. Ändrade kosten, åt inga mejeriprodukter, inget socker osv osv. Åt antibiotika mot acne. Men ingenting hjälpte. Acnen levde som den själv ville, vissa perioder var det ”bra” och vissa värre. Spegeln var min stora fiende. Den person jag såg i spegeln var inte jag.

Eftersom jag ständigt är och var bland folk så blev jag hela tiden påmind över min hud. Att stå och jobba i butik under denna period var inte det bästa. Jag ville egentligen bara gå och gömma mig och vänta på bättre tider. Varje dag när jag vaknade och passerade en spegel så ville jag bara gå och lägga mig igen.

IMG_6086

Hemskt, bilden ovan är från när jag var på en hudklinik och utförde någon form av behandling.

IMG_9005IMG_0263IMG_1069IMG_9294

Bilderna ovan är under tiden jag åt medicinen. Torr, röd, sprucken. Åhh ja jag vet att bilderna är hemska, jag behöver inte bli påmind över det. Det gör ont bara över att se detta, att titta tillbaka på den tiden svider. Men då var det min verklighet. Det finns säkerligen fler som känner/kände som jag. Hudproblem är egentligen ett ”i-landsproblem”, men hudproblem tär på en väldigt mycket, psykiskt. För mig var det hemskt att vara runt bland folk, ville bara sätta på mig en pappåse. Folk skulle ju ofta kommentera också, ” oj, du har ju faktiskt rätt dålig hud ändå” osv osv. Varje gång jag hörde en sådan kommentar så brast jag lite inombords. De kommentarerna sitter fortfarande kvar. Tragiska folk, precis som att jag inte visste att jag hade dålig hud.. Jag kämpade dagligen med att försöka få den bra.

IMG_1421

Bilden ovan är tagen precis när jag slutade med medicinen. Huden var inte riktigt ”läkt” då. Men det blev sommar, så jag var tvungen att sluta äta medicinen. Eftersom man inte kan vara ute i solen under tiden man åt den, jag försökte men det gick inte. Det sved och gjorde ont, en dag i solen och jag var tomat.. När jag slutade med medicinen så var jag helt säker på att jag skulle behöva äta den under hösten. Just då tänkte jag mig bara ett uppehåll.

Men nu sitter jag här ca ett år senare och har inte tagit en tablett av Isotretinoin/Roaccutan sedan dess. Kan ni förstå hur underbart det känns, vilken lättnad.

IMG_2587IMG_4068NUProcessed with Moldiv

Processed with Moldiv

Före – Efter. Dock så är det inte under min finnperiod. På de före bilderna så är finnarna typ läkta och märken/ärr består.

– Kan ni förstå hur glad jag är över detta. Jag kan gå runt utan att ha en ömmande finne.

Fy fan vad jag har mått dålig över detta, ett kasst självförtroende. Det har varit en lång resa men nu är jag äntligen framme. Visst jag kan få någon finne nu också, oftast kommer det någon när jag har mens. Men inte alls som förut.

IMG_7664IMG_8790

 

Jag kommer aldrig att ångra att jag tog Isotretinoin/Roaccutan. Trots alla biverkningar så var det helt klart värt det. Ni kan sitta och skratta åt före bilderna om ni vill, för det är inte så jag ser ut längre. Detta inlägg tog verkligen emot att lägga upp. Jag har mått så sjukt dåligt över detta.

– Alla kan, alla kan bli kvitt sin acne.